Parvoviroza la câini

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

O boală virală foarte contagioasă, parvoviroza a apărui pentru prima oară în anii 1970. Este cel mai frecvent întâlnită la puii mici, dar poate afecta câinii de orice vârstă. Doberman Pinscher, Labrador Retriever, Rottweiler şi câinii de tip Pit Bull par a fi predispuşi la această boală şi pot prezenta forme mai severe decât alte rase.

O formă de parvovirus afectează inima şi este foarte rapid fatală. Parvovirusul este eliminat prin fecale şi transmis prin contact oral cu fecalele infectate. Semnele parvovirozei debutează cu depresie, vărsături şi diaree. Unii câini au febră mare.

Trebuie să suspectaţi parvoviroza ori de câte ori apar brusc vărsături şi diaree cu sânge la un pui. Medicul veterinar poate diagnostica boala cu un test realizat chiar în cabinet.

Câinii cu parvoviroză au nevoie aproape întotdeauna de spitalizare, astfel încât să primească lichide şi medicamente pe cale intravenoasă. Nu există tratament pentru această boală, aşa că tratamentul de susţinere este cam tot ce se poate face. Antibioticele pot preveni o infecţie bacteriană.

Recuperarea, care poate dura una sau două săptămâni, depinde de viteza cu care a fost diagnosticat şi tratat câinele, cât şi de capacitatea sistemului său imunitar. În general, puii care au parte de îngrijire veterinară timpurie eficientă îşi pot reveni fără efecte negative.

Temperatura medie a unui câine este de 38,5-39°C. Pulsul normal este de 60-120 bătăi pe minut.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *